Nieuws

8 mei 2013
Het is lang geleden dat u hier nog nieuws heeft kunnen lezen.  Het is een bewogen half jaar geweest voor mij, waarin veel is gebeurd. Voor een groot deel goede dingen. De dingen die ik in eerste instantie als negatief ervaarde zijn uiteindelijk ook goed geweest, omdat ik er van heb kunnen leren. Het pad loopt altijd omhoog. Klimmen kost inspanning, maar de beloning is groot. Het klinkt als een dooddoener, maar zo ervaar ik het niet.

Laat ik beginnen met het nieuws dicht bij huis. In maart zijn wij verhuisd. Galana, Ischa Lana en ikzelf wonen nu in onze eigen woning, ook in Nieuw-Vennep. Dat was natuurlijk wel even wennen - veel veranderingen, maar we hebben het prima naar onze zin. Voor de meisjes was het vooral belangrijk om een nieuwe discipline gewoon te worden, maar ook dat gaat prima. Ik wil op deze plaats mijn dank uitspreken voor familieleden en vrienden die mij geholpen hebben om van ons huisje een waar thuis te maken!

Helaas hebben in de afgelopen maanden verschillende mensen afscheid moeten nemen van hun Hapschaarshondenkind. Met de meesten van hen heb ik persoonlijk contact gehad en samen hebben we het verdriet gedeeld. Nogmaals wil ik hen veel sterkte wensen en tegelijkertijd nog eens benadrukken dat het mijn overtuiging is dat Leven niet verdwijnt. De essentie, de zuivere Liefde, blijft eeuwig, bij ons, in ons en om ons heen.

Twee honden hebben op verschillende shows de naam Van Hapschaarshove vertegenwoordigd en daar ben ik trots op. Allereerst noem ik Inky Lana van Hapschaarshove (Hannibal v. Hapschaarshove X Galana v. Hapschaarshove). Zij is duidelijk een hondje dat nog volop in ontwikkeling is en dat werd soms vertaald in wat mindere resultaten. Daarom heb ik heel grote bewondering voor haar baasjes Hans en Diana Vis, die steeds hebben volgehouden en blijven geloven in hun kind! Gweldig, lieve vrienden. INnky komt er echt wel, mede dankzij jullie enthousiasme!
Ten tweede Hannibal van Hapschaarshove, a.k.a. Boris (Gero v. Oberpfälzer Wald X Chelsea). Hans Bak en Petra Staal, zijn baasjes hebben een duidelijkdoel voor ogen: Alles wat er in zit eruit halen. De eerste mijlpaal is bereikt. Na op een aantal shows het CAC-CACIB te hebben behaald, sleepte Hannibal in Goes de laatste punt binnen die nodig was voor het behalen van de titel Nederlands Kampioen! Een prachtige prestatie. Een mooie hond hebbenb is één ding, hem naar de top brengen vergt doorzettingsvermogen, tijd en ook geld. En waarschijnlijk het meest van alles: karakter. Het is voor een fokker een waar genoegen zulke mensen in zijn/haar hondenfamilie te hebben!
 

Binnenkort kunt u nieuwe foto's verwachten van Galana, van Ischa Lana en van een aantal Hapschaarskinderen.

 

11 november 2012
Enkele dagen geleden ontving ik het droevige nieuws van het overlijden van Cheyenne van Hapschaarshove, roepnaam Lola. Lola was een dochter van Cute matish van Hapschaarshove en Black Whoopi van Hapschaarshove. Zij werd geboren op 11 mei 2003 en was een van zes pups. De familie De Vos, bestaande uit vader Bart, moeder Sabine, dochter Babs en zoon Robbe missen haar vreselijk, maar zijn blij met de mooie jaren die Lola met hen beleefd heeft. Vanaf deze plaats wil ik hen nogmaals van harte heel veel sterkte wensen met dit verlies.

 

Ook ander nieuws - en wat voor nieuws! Zoals u op de Resultatenpagina van Hannibal (Boris) van Hapschaarshove kunt lezen, heeft hij in de afgelopen maanden zijn snuit laten zien op verschillende shows in binnen- en buitenland. Steeds met succes, soms met groot succes. Het grootste succes behaalde hij op zondag 4 november, in Bleiswijk, waar hij niet alleen de eerste plaats in Open Klasse behaalde met Uitmuntend, maar ook het CAC/CACIB in de wacht sleepte maar tenslotte ook met de grootste eer van zijn ras ging strijken, het BOB (Best of Breed - Beste van het Ras). Van harte gefeliciteerd Boris en ook Hans en Petra. Ik ben heel erg trots op jullie, want een mooie hond hebben is één ding, maar dergelijke resultaten behalen... dat vereist inzet, veel inzet. Hartelijk dank daarvoor.
In Bleiswijk waren ook drie van de kinderen van Boris aanwezig: Ilan Boris van Hapschaarshove - Wannes in de volksmond. Hij behaalde in de Puppyklasse reuen een 2 Veel Belovend. Bij de teefjes kwamen Inky Lana van Hapschaarshove (4B) en Ischa Lana van Hapschaarshove (net als haar broer 2 VB) voor het voetlicht. Het was een schitterende dag voor Van Hapschaarshove en voor mij persoonlijk, al was het maar omdat ik oude en nieuwe vrienden mocht ontmoeten.

Hier kunt u nog eens een heleboel nalezen:
Uitslagen van Hannibal
Uitslagen van Ischa

Verder zijn er foto's geplaatst van:
Hannibal
Ischa

Hopelijk binnenkort meer.

12 augustus 2012
Zo komt er tijden geen nieuws en dan ineens is er een heleboel in een paar dagen. Afgelopen vrijdag kreeg ik bezoek van Bink (Haras van Hapschaarshove), samen met vrouwtje Naomi en baasje Danny. Natuurlijk zijn we gaan wandelen en natuurlijk heb ik een heleboel foto's gemaakt, van Bink, maar ook van Galana en van Ischa. Bink doet zijn naam eer aan. Hij is niet alleen stoer (met een heel klein en lief hartje), maar ook een echte jongen. Bink is, zo wist Naomi te vertellen, Bargoens voor jongen. Heerlijk om die gozer weer terug te zien, al was het ook wel even slikken. Oei oei, wat lijkt hij veel op papa Borro en ach, wat mis ik die nog steeds. Gelukkig weet ik dat Borro het goed maakt. Dat verzacht het gemis.

Nog terwijl ik deze update zat te maken, ging de telefoon. Een oude bekende die ik lang niet gesproken had: Guda. Jammer genoeg had zij niet zulk vrolijk nieuws. Bram (Max) van Hapschaarshove, geboren op 8 juli 2002, ouders: Zultan from the Last Gate X Happy Donja from Royal Rotts, is afgelopen vrijdag overleden. Zijn lichaam was op, versleten, ook al wilde zijn geest nog graag verder. Zijn geest gaat ook verder, zij het zonder het oude lijf, zij het voor ons niet meer tastbaar. Max heeft een heel mooi leven gehad bij zijn familie in Zelhem en ik ben zeker dat Guda, Bertie, Bas en Tom hem nooit zullen vergeten, Hij zal voor altijd een plaats hebben in hun en mijn hart. Max, het ga je goed. Dank je voor de liefde die je hebt gegeven en de lessen die je ons geleerd hebt. Jij was een heel bijzondere hond en je zult nooit vergeten worden. Lieve Guda, Bertie en kinderen: heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Ik weet uit ervaring dat de pijn op den duur minder wordt, dat de tranen opdrogen, maar de plaats in je hart blijft altijd gevuld en de herinneringen kan niemand je afnemen!

10 augustus 2012
Er zijn weer veel nieuwe foto's te bekijken, van:
Galana
Ischa Lana
Spike en Ivy (nest 21)
Gundah
Bink (nest 20)
Tevens heb ik enkele nieuwe links geplaatst op de pagina Links.
Bij de vorige update was ik het vergeten te melden. Via de pagina Allerlei kunt u naar alle foto's van Hapschaarskinderen gaan (en nog veel meer natuurlijk), om zo altijd een kijkje te nemen naar foto's van door mij gefokte honden.

28 juli 2012
Uren en uren werk zit er in, maar dat krijg je als je de boel een poosje de boel laat. Er is heel veel nieuws te vinden op deze webpagina's. Dat de Home-pagina voorzien is van een nieuwe foto heeft u waarschijnlijk al gezien. Het is eigenlijk een grapje. De originele foto's van deze bijzondere dag vind u bij de foto's van nest 21.
Andere pagina's die gewijzigd en/of aangevuld zijn:
- Over Mij
- Memoriam
- Puppies
- Nesten
- Teven
- Galana's foto's
- Ischa Lana: Foto's, Stamboom en Resultaten
- Reuen
- Hannibal (Boris) Foto's en Resultaten
- Allerlei: de vraag en antwoord pagina, tevens nieuwe foto's op de pagina zelf.
Ben ik nog iets vergeten? O ja, de beloofde laatste foto's van het nestje van Galana staan eindelijk in het Puppydagboek.

23 april 2012
De pups hebben afgelopen zaterdag kennisgemaakt met papa Hannibal van Hapschaarshove (a.k.a. Boris). Daarbij heeft pa zich keurig weten te gedragen: lief, zorgzaam, verdraagzaam... een echte papa! Boris, ik ben trots op je. Wees getuige van deze bijzondere ontmoeting door een kijkje te nemen in het Puppydagboek.
Er zijn nog drie pups beschikbaar: 1 reutje en 2 teefjes. Hebt u interesse? Bel dan even voor een kennismakingsafspraak met nummer 06 34045439 of 0252 687009. Een e-mailtje kan ook: hapschaarshove@gmail.com.

16 april 2012
Voor vier pups zijn inmiddels geschikte baasjes gevonden. Dat betekent dat er nog drie beschikbaar zijn: twee teefjes en een reutje. Mocht u belangstelling hebben, neem dan contact met mij op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wie weet vindt u hier een kameraad die de komende jaren lief en leed met u gaat delen en u onvoorwaardelijk trouw zal zijn. Twijfelt u nog? Neem dan eerst nog even een kijkje in het Puppydagboek. Er staan weer heel veel nieuwe foto's klaar om door u bekeken te worden. Voor mij is het alle dagen genieten om met mijn Grollebollen bezig te zijn, te spelen, ze te verzorgen en te fotograferen. Op sommige dagen maak ik letterlijk honderden foto's. Die allemaal uitzoeken, waar nodig een beetje bewerken, kost behoorlijk veel tijd. Vandaar dat u soms wat langer moet wachten op een update. Ik vraag uw begrip daarvoor.

10 april 2012
Het is alweer een week geleden dat u voor het laatst nieuwe foto's kon bewonderen in het Puppydagboek. Het is een heel drukke week geweest, met aan het eind vooral heel drukke Paasdagen voor Moeke Galana en haar Grollebollen (want grollen kunnen ze...). Er zijn veel mensen op bezoek geweest om Galana's kroost te bewonderen. Galana vindt dat eigenlijk maar zozo. Niet dat ze er problemen mee hebben dat mensen bij haar pups zitten, ze aaien en vastpakken, er mee spelen... Maar ze zou een manier willen vinden dat mensen dit allemaal zouden kunnen doen en tegelijkertijd haar alle aandacht zouden geven. Een beetje jaloers is Moeke wel. Dit loopt echter nooit uit de hand. Ze blijft onder alle omstandigheden haar eigen beminnelijke zelf.
Tijdens al die drukte heb ik niet verzuimd om foto's te maken. De leukste en mooiste heb ik weer voor u geselecteerd en geplaatst in het inmiddels beruchte Puppydagboek. Veel kijkplezier!

3 april 2012
Wat kan ik nog zeggen? De pups groeien gestaag door en ontwikkelen zich naar verwachting. Zodra ze het minste gerucht aan het hekje horen zijn alle oortjes gespitst en gaan de kopjes omhoog. Een aantal zeer bijdehante pups komen onmiddellijk kijken wat er  te beleven valt... eten misschien? Hun verhalen in woord en beeld kunt u weer vinden in het Puppydagboek.

30 maart 2012
Op blote voeten tussen de puppy's... U zou het eens moeten beleven: die zachte warme lijfjes die over je voeten heen scharrelen, kleine tongetjes die voorzichtig wat likjes geven... Het voelt nog beter dan slijk tussen je tenen :-).
Met Galana gaat het gelukkig weer heel goed. De zwelling is bijna helemaal weg en ze heeft geen pijn of koorts meer. Ze blijft een goed moedertje en gaat steeds meer genieten van haar kroost. Alleen... dat die kleintjes nu ook vlees moeten eten, dat vindt ze eigenlijk maar raar. Vlees is voor haar, vindt ze. Nu, ik kan u vertellen dat ze niets tekort komt! Ze krijgt vlees, fruit, groente, af en toe een ei, geitenyoghurt, kefir... De koelkast is voor de helft gevuld met allemaal lekkere en vooral goede dingen voor moeke Galana. Maar dat verdient ze ook.
Tussen alle voederbeurten door blijf ik natuurlijk foto's maken en ik heb er weer een aantal voor u geselecteerd. Ze staan zoals gebruikelijk in het Puppydagboek.
Mocht u inmiddels de dringende behoefte voelen om het allemaal eens zelf te beleven, belt u mij dan even om een afspraak te maken. U kunt mij bereiken op 0205 687009 of 06 340 45 439. U bent van harte welkom en levert zo een bijdrage aan de socialisatie van de pups.

26 maart 2012
Afgelopen weekend bracht een tegenslag voor Galana. Een acute mastitis, oftewel melkklierontsteking bezorgde haar heel veel pijn en hoge koorts. Dankzij Hans Vis (Dank je wel Hans) konden we meteen naar de dierenarts. Galana kreeg iets tegen de koorts en een antibioticakuur. De behandeling werd door mij nog aangevuld met een beproefd homeopathisch middel, massage van de ontstoken uier en koelen met een coldpack. Gelukkig voelde ze zich al snel weer een stuk beter. De koorts is geweken en ook heeft Galana niet veel pijn meer. Ze blijft voor haar kindjes zorgen als een super Moeke.
Galana gaat ook steeds meer genieten van haar kindjes. Nu ze steeds mobieler en ook speelser worden begint ze echt met ze te spelen. Een heerlijk gezicht, waarvan ik u hopelijk binnenkort kan laten meegenieten.
U hoeft daarop echter niet te wachten om nieuwe foto's te bewonderen. Er staan er weer heel veel in het Puppydagboek. Veel plezier!

22 maart 2012
Ik kan maar geen genoeg krijgen van kijken naar de pups, ruiken aan de pups, voelen aan die heerlijk zachte vachtjes, die zoekende bekjes en neusjes bij mijn gezicht, kleine warme tongetjes die al kleine warme kustjes kunnen geven... Het is één groot plezier, dat ik graag met u zou willen delen. Belangstellenden mogen zich welkom weten (ook als u niet de bedoeling hebt een rottweiler aan te schaffen). Het enige dat ik van u vraag is dat u even belt om af te spreken.
Voor alle anderen: geniet u ook vandaag weer van de nieuwste foto's in het Puppydagboek.

18 maart 2012
Tussen twee niesbuien en vier hoestbuien in toch maar tijd gemaakt voor een update in het Puppydagboek. Inmiddels lopen de pups al steeds beter en de oogjes en oortjes beginnen langzaam aan open te gaan.

15 maart 2012
Er lustig op los kuchend, laat ik mij er toch niet van weerhouden om te genieten van de razendsnelle ontwikkelingen van Galana's zeven dwergen. Ze doen steeds meer en met steeds meer succes hun best om te stappen. Galana moet er erg aan wennen, dat haar kindjes ineens zoveel sneller bewegen, maar ze blijft ze trouw en liefdevol verzorgen. U kunt hun vorderingen weer bekijken in het Puppydagboek.

13 maart 2012
Ondanks een stevige verkoudheid toch maar weer een aantal foto's toegevoegd aan het Puppydagboek. Ik hoop dat u weer veel plezier beleeft aan het bekijken, al gaat er natuurlijk niets boven het echte spul. Mocht u dus eens willen komen kijken en vooral puppygeur willen snuiven, belt u dan gerust om een afspraak te maken.

11 maart 2012
Gisteren was een drukke dag met veel puppybezoek. Zowel Galana als ik hebben daarvan genoten. Door alle drukte was er niet veel gelegenheid om foto's te maken en in het dagboek te plaatsen. Daarom vandaag extra nieuwe puppyfoto's in het Puppydagboek.

9 maart 2012
Nieuwe puppyfoto's in het Puppydagboek.

8 maart 2012
Nieuwe puppyfoto's in het Puppydagboek.

7 maart 2012
Na een zeer heftige nacht en een nog heftigere dag, mag Galana in alle rust genieten van haar 7 kinderen: 3 reutjes en 4 teefjes. Een nieuw Puppydagboek is van start gegaan en ik hoop u daarin op zeer regelmatige basis te laten zien hoe het jonge grut opgroeit.

31 januari 2012
Een dag met de grootst mogelijke tegenstrijdigheden. Enerzijds de blijdschap om het vooruitzicht van eindelijk weer een nestje pups. Tegelijkertijd intens verdriet om het afscheid van Duco. Duco was bijzonder. Hij heeft veel mensen vreugde gegeven in hun leven. Een kleine levensbeschrijving en afscheidsbericht kunt u lezen op Duco's eigen pagina.

12 maart 2011
Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het is nu toch gelukt. Het filmpje op de homepage zou nu door iedereen bekeken moeten kunnen worden. Ook deze keer ben ik dank verschuldigd aan Hans Vis, die ervoor gezorgd heeft dat het .m4v bestand is omgezet naar een wmv file. Ik hoop dat u zoveel plezier beleefd aan het optreden van de Rottieband, dat u regelmatig terugkomt om nog eens te kijken. U bent in ieder geval van harte welkom!

10 februari 2011
Afgelopen zondag, 6 februari, waren Hannibal v. Hapschaarshove en Galana v. Hapschaarshove beide aanwezig in Eindhoven en namen deel aan de daar gehouden CAC/CACIB show. Hannibal sleepte een 1U en het reserve CACIB in te wacht en Galana kreeg een ZG. De volledige keurrapporten vindt u respectievelijk op de eigen uitslagenpagina's van Hannibal (Boris) en Galana. Op deze plaats wil ik alle lieve vrienden en vriendinnen die aanwezig waren, hartelijk bedanken voor hun support.

4 februari 2011
U heeft lang moeten wachten op een update op deze site. Daarvoor mijn welgemeende excuses. Ik hoop van harte dat u hebt genoten van het prachtige filmje dat nu mijn homepage siert. Helaas is het nog niet overal te bekijken, maar daar wordt nog aan gewerkt, want eigenlijk mag u dit niet missen. Op deze plaats wil ik Hans en Diana Vis-Ros hartelijk bedanken voor het monteren van dit schitterende werkstuk.
Ik hoop u binnenkort weer leuke nieuwtjes te kunnen vertellen over Galana en andere Hapschaarskinderen.

24 december 2010
Moge het licht van Kerst uw harten verlichten, opdat u de vrede kunt ervaren en zult zien wat er werkelijk toe doet: liefde en begrip voor alle schepselen, zonder enige vorm van vooroordeel wegens ras, geloof of geaardheid. Op die manier zal een warm vuur ontstoken worden dat - wie weet - kan leiden naar wereldvrede. Ik wens een ieder vanaf deze plaats heel fijne Kerstdagen toe!

5 december 2010
Een dag om even bij stil te staan. Sinterklaasfeest in Nederland en, hoewel de Goedheiligman daar pas morgen zijn verjaardag viert, vermoedelijk ook in België. Het eerste nestje Hapschaarshove-puppies kwam vandaag 13 jaar geleden ter wereld. Het mooiste Sinterklaascadeau dat ik mij ooit heb kunnen wensen!

1 december 2010
Nieuwe foto van de maand: Mylan (Enzzo) v. Hapschaarshove.
Nieuwe foto van Gentlekyra, bij nest 18.

28 november 2010
Gisteren, zaterdag 27/11, slaagde Hannibal (Boris) van Hapschaarshove voor het VZH-examen. Hiermee voldoet Hannibal aan alle eisen van zowel de Nederlandse Rottweiler Club als de Raad van Beheer om ingezet te mogen worden als dekreu. Van harte gefeliciteerd, Boris, Hans en Petra!

22 november 2010
Vandaag vieren Eldjerbo, Eldunya, Elvis (Bickel), Emirmatish (Argo), Endormax, Enyi, Enzomatish (Storm) en Emperor van Hapschaarshove hun vijfde verjaardag. Trotse mama was Baroeshka van Hapschaarshove. Papa Matish van Hapschaarshove mocht helaas de geboorte van zijn kroost niet meer meemaken. Lieve jarige Hapschaartjes, jullie geboorte staat mij in het geheugen gegrift. Ik wil jullie van harte feliciteren en jullie een heel mooi jaar toewensen samen met jullie baasjes en huisgenoten. Graag hoor ik nog eens iets van jullie.

21 november 2010
Nieuwe foto's geplaatst van Hannibal van Hapschaarshove (Boris) en van Galana van Hapschaarshove.

10 november 2010
Vandaag arriveerde per post de uitslag van het ED-onderzoek dat bij Galana gedaan werd op 25 oktober j.l. Een mooiere uitslag had ik niet kunnen wensen. Zowel links als rechts: Vrij (Arthrose, OCD, LPC, LPA, Inc).

8 november 2010
Met gemengde gevoelens kijk ik terug op de show gisteren in Bleiswijk. Drie Hapschaartjes stonden in Open Klasse teven: Galana, Hootchie en Hatisha. Hootchie behaalde de vierde plaats met Zeer Goed, Hatisha kreeg de tweede plaats met Uitmuntend. Over Galana was de keurmeester, mevrouw Harmsma, minder goed te spreken. Galana was behoorlijk nerveus in de ring en vooral het gedrag wat daarvan het resultaat was, werd door de keurmeester afgedaan als niet gewenst voor een rottweiler. Galana moest het dan ook stellen met een Goed. Ik kreeg hierdoor een soort Déja Vue-gevoel. In een ver verleden heb ik met Happy Donja from Royal Rotts eens een BOB (Best of Breed) behaald, gevolgd door, in een volgende show, een Goed. Nu kreeg Galana een Goed, volgend op een reserve-CAC op een vorige show. Cést la vie. Hoe dan ook, ik ben trots op alle drie de Hapschaarsmeisjes en wil mijn dank uitspreken aan Hans, voor het voorbrengen van Galana, aan Ingrid, voor het voorbrengen van Hatisha en aan Birgitta voor het voorbrengen van Hootchie. Het was bovendien een fijne dag, door alle mensen die speciaal gekomen waren om mij en de Hapschaartjes aan te moedigen. Dank jullie wel allemaal!

7 november 2010
Vandaag is het alweer twee jaar geleden dat het - tot nu toe - laatste nestje van Hapschaarshovepuppy's geboren werd. Haras (Bink), Hasenna, Hasierra, Helki, Hero (Bandhu), Hope, Horaya en Humphrey, kindjes van Zana's Babies Eric en Biskaya van Hapschaarshove, van harte gefeliciteerd met jullie tweede verjaardag!

3 november 2010
Nieuwe foto van de maand geplaatst. Kyra heeft haar eigen "caravan" om mee op vakantie te gaan.
Nieuwe foto's geplaatst van Boris (Hannibal v. Hapschaarshove) en van Kyra (Gentlekyra v. Hapschaarshove). Op de linkpagina een nieuwe link naar de site http://www.gunshies.nl/, waar inwoners van Beverwijk en omgeving terecht kunnen voor een ruim aanbod aan KVV (Compleet Vers Diervoeder).

16 oktober 2010
Hannibal (Boris) en Hootchie v. Hapschaarshove (03-09-2008: Gero vom Oberpfálzer Wald X Chelsea) en Galana v. Hapschaarshove (15-09-2007: Buick v. Lebarteau X Danja v.h. Buitenerf) namen vandaag deel aan de MAG test te Kreileroord. Alledrie zijn zij geslaagd voor deze belangrijke test, die door de Raad van Beheer als absolute voorwaarde geldt om nakomelingen met stamboom te geven. Alle drie zijn hiermee een stapje dichterbij gekomen om ingezet te kunnen worden in een verantwoord fokprogramma, zoals dat door mij wordt nagestreefd. Heel veel dank gaat uit naar Rob, voor het handelen van Hootchie en naar Hans, die niet alleen met zijn eigen Boris, maar ook met Galana aan de test heeft deelgenomen.

4 oktober 2010
Vandaag is dierendag, dus alle dieren zijn een klein beetje jarig. vandaag 6 jaar gelden werd het eerste nestje van Baroeshka geboren bij Van Hapschaarshove. Maar liefst 12 puppies, 6 reutjes en 6 teefjes, zagen het levenslicht. Papa Cute Matish v. Hapschaarshove en mama Baroeshka waren de trotse ouders. Eén van de pups overleed helaas in het nest. Eén van de teefjes, Dunya, mocht helaas niet ouder worden dan 7 maanden. Dragon overleed vorig jaar op veel te jonge leeftijd aan kanker.
Op deze plaats wil ik Darwin (Beau), Dayco, Diablo, Djarno (Max), Dana, Danoa, Djentle, Djuna en Donna van harte feliciteren met hun zesde verjaardag.

1 oktober 2010
Nieuwe foto van de maand: Duco is naar school geweest. Ruben, zoon van de tijdelijke pleegouders van Duco, hield een spreekbeurt over Rottweilers. Duco mocht mee als levend illustratiemateriaal. Vonden de meeste klasgenootjes van Ruben Duco aanvankelijk vooral groot, al gauw wist Duco met zijn charme zelfs het bangste kinderhart te veroveren. Geen enkele van de aanwezige klasgenootjes wilde dan ook ontbreken op deze foto.
Bedankt Ruben! Jij hebt er aan meegewerkt dat er weer een beetje positiever naar de Rottweiler gekeken wordt.

26 september 2010
Nieuwe link geplaats van http://www.woefie.be/.

Vandaag heb ik ook heel veel nieuwe foto's geplaatst. Even op een rijtje:
Nest 13: Storm
Nest 18: Gizmoh
Nest 20: Bink
Duco
Gant
Boris

22 september 2010
Met blijdschap kan ik melden dat Senna een nieuwe warme mand heeft gevonden in het Nederlandse Vlaardingen. Nu Tommie nog. Helpt u mee zoeken?

15 september 2010
Precies drie jaar geleden werden ze geboren: de kinderen van Buick v. Lebarteau X Danja v.h. Buitenerf. Van harte gefeliciteerd: Goliath (Nico), Granfalco, Grizzly, Gizmoh, Gant, Gentlekyra en Galana.

3 september 2010
Vandaag vieren de kindjes van Gero vom Oberpfälzer Wald en Chelsea hun tweede verjaardag. Allemaal van harte gefeliciteerd! Speciaal ter ere van deze blijde gebeurtenis siert de verjaardagsfoto van Habasco de homepage.
Er is weer een nieuwe Rottweiler-website online. Neemt u eens een kijkje op http://www.vonbonifaz.nl/.

29 augustus 2010
Op 25 augustus beloofde ik dat er nog meer nieuwe foto's zouden volgen. Daarom vandaag nieuwe foto's van Gundah v. Hapschaarshove (geboren: 5/5/2007: Zana's Babies Erik - a.k.a. Borro X Baroeshka v. Hapschaarshove) en van Aduco v. Hapschaarshove (geboren: 5/6/2001, Cute Matish v. Hapschaarshove X Happy Donja from Royal Rotts).

Wegens scheiding van zijn baasjes is Tommie (Eltommie v. Hapschaarshove), zoon van Buick v. Lebarteau X Chelsea, geboren op 28/4/2005, nog steeds op zoek naar een nieuwe warme thuis. Tommie woont nu nog bij zijn vrouwtje en haar zoon, maar vrouwtje Ellen heeft het gevoel dat ze niet meer voldoende tijd en aandacht aan haar knuffelbeer kan besteden en denkt dat het daarom beter is hem aan andere mensen toe te vertrouwen. Tommie is gewend om in huis te wonen, hij kan goed overweg meet andere honden, katten en andere dieren. Hij is stapelgek op kinderen, is alleen met heel kleine kinderen wat te lomp en onbesuisd. Als u wilt overwegen Tommie een warm mandje bij u thuis aan te bieden en wat meer informatie wilt, neemt u dan contact met mij op (telefonisch 06 34040999 of via email: hapschaarshove@gmail.com). Foto's van Tommie staan op de pagina van nest 12. Tommie deelt zijn mandje met een rottweilerteefje van bijna 8 jaar. Het zou mooi zijn als deze twee lieverds samen konden blijven.

28 augustus 2010
Vandaag was er show in Rotterdam Ahoy. Een van de deelnemers was Hannibal (Boris) v. Hapschaarshove. Hij behaalde de tweede plaats in de Tussenklasse en kreeg bovendien het reserve CAC/CACIB toegekend. Papa Gero vom Oberpfälzer Wald was trouwens ook van de partij en behaalde in Open Klasse eveneens een tweede plaats. Reden genoeg om trots te zijn en Hans en Petra, alsook Ingrid, van harte te feliciteren met deze mooie resultaten. Een foto van Boris, alsmede de volledige weergave van zijn keurrapport vind u op zijn resultatenpagina.

25 augustus 2010
Deel 4 en nog niet het laatste. Vandaag nieuwe foto's van Boris (Hannibal v. Hapschaarshove, geb. 3/9/2008), Ayka (Garinaäyka v. Hapschaarshove, geb. 5/5/2007) en Gizmoh (Gizmoh v. Hapschaarshove, geb. 15/9/2007).

23 augustus 2010
Deel 3: Bijzondere nieuwe foto's van Simba (Elsimba v. Hapschaarshove, geb. 28/4/2005) en leuke vakantiefoto's van Grace (Grace v. Hapschaarshove, geb. 5/5/2007).

21 augustus2010
Deel 2: Nieuwe foto's van Champ (Frans v. Hapschaarshove, geb. 20/3/2006) en van Nico (Goliath v. Hapschaarshove, geb. 15/9/2007).

19 augustus 2010
De afgelopen twee weken heb ik heel veel nieuwe foto's ontvangen. Zoveel dat ik ze over een aantal updates wil verdelen. Natuurlijk wil ik ook iedereen hartelijk danken voor het sturen van al die heerlijke foto's. Foto's van "mijn" Hapschaarskinderen fleuren mijn dagen op! Dit kunt u de komende dagen verwachten: foto's van Rebel (9/5/2002 - 17/7/2010), Simba, Champ, Ayka, Grace, Nico, Gizmoh, Senna, Hannibal (Boris), Duco en Gundah. Vandaag open ik de reeks met een foto van Rebel en foto's van Senna.

Door het overlijden van haar baasje, eerder dit jaar zijn we dringend op zoek naar een nieuw warm mandje voor Senna (stamboomnaam Hojar v. Hapschaarshove, V. Gero vom Oberfälzer Wald, M. Chelsea, geb. datum: 03/09/2008). Denkt u Senna een goede thuis te kunnen bieden, belt u dan even met mij: +31 (0) 252 687009, of stuur even een mailtje naar: hapschaarshove@gmail.com. Foto's van Senna vindt u op de pagina van Nest 19.

6 augustus 2010
Zoals u wellicht al in het Gastenboek heeft kunnen lezen, heeft de familie Matthijssen afscheid moeten nemen van hun geliefde Rebel. Rebel was een zoon van Cute Matish v. Hapschaarshove en Black Whoopi v. Hapschaarshove en werd geboren op 9 mei 2002. Rebel werd zes weken daarvoor getroffen door een hernia. Zijn baasjes en de dierenarts hebben er alles aan gedaan om hem te helpen te herstellen. Helaas mochten alle inspanningen niet baten en op 17 juli hebben Rebel en zijn baasjes de strijd opgegeven. Het verdriet is enorm en de leegte met geen pen te beschrijven. Lieve mensen, ik wens jullie heel veel sterkte toe en hoop dat jullie troost kunnen vinden in alle mooie herinneringen die Rebel jullie gegeven heeft.

Vandaag naast een nieuwe foto van de maand ook nieuwe foto's van: Gant, Emper, Angel, Bruno en Kyra.

Hatisha van Hapschaarshove werd enige tijd geleden geröntgend op HD en ED. De uitslagen zijn inmiddels binnen bij Michel Vonk, haar trotse baasje. HD-B en ED-0. Van harte gefeliciteerd Michel! Speciaal vanwege dit mooie resultaat prijkt Tisha op de foto van de maand op de Homepage.

Wilt u ook uw stem uitbrengen op de foto van Gant van Hapschaarshove, zodat hij een kans maakt om een plaatsje te krijgen op de kalender van Royal Canin voor 2011? Stemmen kan op http://www.royalcanin.nl/kalender2011/foto?id=9915. U geeft deze knappe kerel toch ook 10 sterren? Stemmen schijnt trouwens iedere week een keer te kunnen. Uw steun wordt door mij, maar ook door David en Bianca, baasjes van Gant, bijzonder op prijs gesteld.

5 juli 2010
Nieuwe foto van de maand toont Luca, de trots van Karin en Wesley.

Via het Gastenboek van deze website kreeg ik het nieuws van het overlijden van Angel. Angel was een dochter van Cute Matish v. Hapschaarshove en Black Whoopi v. Hapschaarshove en werd geboren op 9 mei 2002. Angel heeft een mooi leven gehad in Rockanje en ze laat en lege plek achter. Ik wil de familie Vermeulen ook vanaf deze plaats heel veel sterkte wensen en de troost die zij zeker zullen vinden in heel veel mooie herinneringen aan hun geliefde Angel.

24 juni 2010
Ook vandaag zijn er weer nieuwe foto's te bewonderen. Faico van Hapschaarshove (Zero v. Brixenburg X Chelsea) heeft weer een mooie reis door Europa gemaakt - naar Slovenië deze keer - en doet daarvan verslag op zijn eigen fotopagina: Reuen/Faico/foto's.

23 juni 2010
Zoals beloofd, nieuwe foto's van Gundah toegevoegd in haar eigen foto-album. Zie Teven/Gundah/foto's.
maar blijf kijken... er komt nog meer!

22 juni 2010
Gisteren kreeg ik via e-mail een aantal foto's toegestuurd van Emperor van Hapschaarshove. Met tranen in mijn ogen heb ik ze bekeken. Het werd tijd dat dat ventje zijn plekje op deze website terug kreeg. Zijn verhaal, met foto's vind u via Allerlei/Met een Lach en een Traan/Emper.

21 juni 2010
Van Tessa kreeg ik onlangs weer foto's toegestuurd van haar twee Hapschaartjes Duco en Gundah. De foto's van Duco vindt u vanaf vandaag op zijn pagina in Allerlei/Met een lach en een traan/Aduco van Hapschaarshove. De foto's van Gundah volgen later deze week.

20 juni 2010
Op de Linkpagina vindt u de nieuwe banner van de Stichting Rottweiler in Nood (in oprichting), die zich o.a. gaat inzetten voor de begeleiding van Rottweilers naar nieuwe goede baasjes, waar en wanneer dat door omstandigheden nodig is. Een initiatief dat zeker veel steun verdient!

In het fotoalbum Hapschaarskinderen zijn twee nieuwe foto's geplaatst van Max (Nest 9: Xenah X Black Whoopi v. Hapschaarshove). Zijn vrouwtje vertelde mij hoeveel steun zij ervaart van haar trouwe vriend tijdens een lange en moeizame revalidatieperiode. Bravo Max! Je bent een waar voorbeeld van de onvoorwaardelijke trouw van een Rottweiler!

7 juni 2010
Veel nieuwe foto's van Hatisha v. Hapschaarshove (met dank aan Peggy Martens) en van Habasco v. Hapschaarshove. Beide zijn nakomelingen van Gero v. Oberpfälzer Wald X Chelsea. Hun foto's zijn te vinden in het album van nest 19.

2 juni 2010
Nieuwe foto van de maand, gemaakt door Peggy Martens tijdens de NRC Clubmatch van 15 mei j.l. te Hapert. Hannibal v. Hapschaarshove (Boris) behaalde daar de eerste plaats in de jonge honden klasse. Het keurverslag kunt u lezen op Boris' eigen resultatenpagina.

30 mei 2010
Het keurmeestersrapport van Gant van Hapschaarshove is te vinden op zijn resultatenpagina. Tevens enkele nieuwe foto's op zijn fotopagina.
Op de fotopagina van Hannibal (Boris) van Hapschaarshove kunt u de foto's bekijken die Peggy Martens van hem maakte tijdens de NRC Clubmatch. Bedankt Peggy!

Gelooft u in wonderen? Ik wel! Een poosje geleden werd ik 's avonds laat gebeld door Theo, het baasje van Mylan. Hij was voor werk in Noordwijk geweest en toen hij 's avonds laat terug naar huis reed, zag hij een doodgereden kat op de weg liggen. Uit piëteit met het beestje stopte hij om het lichaam aan de kant van de weg te leggen. Vervolgens wilde hij de dierenambulance bellen, maar hij beschikte niet over het nummer van de plaatselijke afdeling. Gelukkig stopte een andere voorbijganger en de vrouw in kwestie wist de dierenambulance wel te bereiken. Tot zover niet veel bijzonders. Theo en de dame raakten aan de praat, over dieren natuurlijk en over hun honden - allebei rottweilers. Theo liet trots enkele foto's zien van zijn kanjer en vertelde dat Mylan afkomstig was uit België van de kennel Van Hapschaarshove.  Heel "toevallig" kwam de hond van zijn gesprekspartner ook uit België, ook van Van Hapschaarshove. Zij had de hond niet als pup gekregen, maar overgenomen van iemand die ging scheiden.
Het bleek hier te gaan om Habasco van Hapschaarshove en dankzij Theo heb ik nu contact met zijn vrouwtje, Diana. Zij stuurde mij enkele foto's, die u kunt bewonderen op de pagina van nest 19 (Gero v. oberpfälzer Wald X Chelsea). Voor mij is dit een wonder!

16 mei 2010
Gisteren vond in Hapert de jaarlijkse clubmatch van de NRC plaats. Twee Hapschaartjes hielden de naam Van Hapschaarshove hoog. Gant (Buick v. Lebarteau X Danja v.h. Buitenerf) behalde in openklasse reuen een ZG en Hannibal, beter bekend als Boris (Gero v. Oberpfälzer Wald X Chelsea) behaalde in de tussenklasse reuen een 1 U. Honden en baasjes: van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten en mij hartelijke dank voor jullie inzet!
Het keurmeestersrapport van Boris kunt u lezen op zijn resultatenpagina. Dat van Gant hoop ik spoedig te ontvangen, waarna het eveneens een plaatsje krijgt op diens resultatenpagina.

Vandaag zijn er nieuwe foto's geplaatst van Baroeshka, Dunya, Hootchie en Galana.

2 mei 2010
De afgelopen tijd heb ik veel foto's ontvangen van Hapschaartjes overal in Nederland en België. Een aantal daarvan hebben een plaatsje gevonden op deze website. Neem eens een kijkje op de volgende pagina's:
Nest 12 (Simba)
Nest 14 (Fabiano)
Nest 15 (Luca en Pax)
Nest 18 (Gizmoh)

8 april 2010
Deze week bereikte mij het bericht dat ook Donna van Hapschaarshove (Xena, alias Zodi X Black Whoopi v. Hapschaarshove, geboren op 13 juni 2004) onlangs is overleden. Peter en Baukje, op deze plaats wil ik jullie en jullie kinderen nogmaals heel veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies. Ik ben er zeker van dat jullie alles gedaan hebben om Donna een mooi leven te geven en haar uiteindelijk op een respectvolle en liefdevolle manier los te laten.
 

Donna, zoals zij herinnert wordt door allen wiens leven zij verrijkt heeft met haar vrolijke aanwezigheid en haar warme, zij het enigszins eigenwijze karakter.

6 april 2010
Op deze plaats wil ik graag iedereen bedanken voor de vele warme blijken van medeleven die ik heb mogen ontvangen, via Hyves, Facebook, e-mail en telefoon. Het verdriet om het verlies van Anouck wordt er niet minder door, maar wel een klein beetje draaglijker.

Vandaag heb ik nieuwe foto's geplaatst van Hannibal alias Boris van Hapschaarshove en van Galana van Hapschaarshove. Ze zijn gisteren gemaakt, dus heet van de naald. De foto's van Boris vindt u via: Reuen en van Galana via Teven.

4 april 2010
Nieuwe foto van de maand geplaatst.

31 maart 2010
Met pijn in mijn hart heb ik gisterenavond de beslissing genomen, vanmorgen de dierenarts gebeld en vanmiddag nam ik afscheid van mijn lieve Anouck. Ik zal je missen mijn lief meisje, mijn kind. Ik zal het missen met je te wandelen, ik zal het missen met je te knuffelen, ik zal het missen met je te praten. Je grote lijf op mijn schoot... nooit meer. Vandaag hadden we nog een aantal uurtjes samen, nu mag jij rust vinden. Ga maar naar het Licht. Ga maar naar papa Matish, naar mama Donja. Ga maar naar je kindjes die ik bij hun geboorte niet redden kon. Ga maar, lief kind en laat dat zieke lichaam maar achter. Ga maar en weet dat ik je nooit vergeten zal. Ga maar...
Het is genoeg geweest. 3222 dagen heb je een mooi leven met mij gedeeld. Je hebt alles gegeven. Het is genoeg geweest. Ga maar...
Anouck werd geboren op 5 juni 2001, als dochter van Cute Matish van Hapschaarshove en Happy Donja from Royal Rotts. Zij was moeder van Mylan, Darco, Zoem, Joy, Nala, Nanouck, Woody. Luca en Pax en pleegmoeder van verschillende pups die bij Van Hapschaarshove mochten opgroeien.
Op haar fotopagina staan de allerlaatste foto's die ik van Anouck heb kunnen maken, enkele uren voordat zij voorgoed de ogen sloot.

30 maart 2010
Nu zit ik mij hier thuis er druk om te maken, dat ik nog maar een korte tijd heb met Anouck en dan krijg ik een telefoontje van Tessa. Zij heeft vanmorgen Batish (Cute Matish van Hapschaarshove X Black Whoopi van Hapschaarshove, geboren: 9 mei 2002) moeten laten inslapen. Hij had twee grote gezwellen bij zijn nieren en de nieren werkten helemaal niet meer. Hij plaste nog wel, maar er werden geen afvalstoffen meer uit zijn bloed gefilterd. Batish is bijna 8 jaar geworden. Ik vind het vreselijk voor Tessa, voor Jelle en vooral ook voor de kleine Zoë. Hoe kan ik ze troosten? Welke woorden kunnen tot uitdrukking brengen wat ik op dit moment voel? Hoe kan ik bij wijze van spreken een arm om hen heen slaan?
Hoe kan ik ze uitleggen dat Batish alleen maar zijn lichaam heeft afgelegd, achter gelaten, om zich te kunnen verenigen met de bron van alle leven?
De geest is wat altijd blijft, want dat is de schepping van God, niet het lichaam dat aan ziekte, pijn en verval onderworpen is.
Tessa, Jelle en Zoë, ik wil jullie heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke dagen!

28 maart 2010
Hannibal (Boris) van Hapschaarshove werd op 3 maart 2010 onderzocht op HD en ED. Door de officiële onderzoekscommissie van de Raad van Beheer werd hij volledig vrij van HD en ED bevonden. Gefeliciteerd Boris en baasje Hans!

Er zijn veel nieuwe foto's geplaatst op de pagina's van de nesten nummers 11 (Buick v. Lebarteau X Anouck v. Hapschaarshove), 19 (Gero vom Oberpfälzer Wald X Chelsea) en 20 ( Zana's Babies Erik X Biskaya v. Hapschaarshove).
Ook vindt u nieuwe foto's van Borro (Zana's Babies Erik) en van Buffel (Goabuffel v. Hapschaarshove) op hun respectieve pagina's.

Door een scheiding van zijn baasjes is Tommie (Eltommie v. Hapschaarshove), zoon van Buick v. Lebarteau X Chelsea, op zoek naar een nieuwe warme thuis. Tommie woont nu nog bij zijn vrouwtje en haar zoon, maar vrouwtje Ellen heeft het gevoel dat ze niet meer voldoende tijd en aandacht aan haar knuffelbeer kan besteden en denkt dat het daarom beter is hem aan andere mensen toe te vertrouwen. Tommie is gewend om in huis te wonen, hij kan goed overweg meet andere honden, katten en andere dieren. Hij is stapelgek op kinderen, is alleen met heel kleine kinderen wat te lomp en onbesuisd. Als u wilt overwegen Tommie een warm mandje bij u thuis aan te bieden en wat meer informatie wilt, neemt u dan contact met mij op (telefonisch 06 34040999 of via email: hapschaarshove@gmail.com).

 

Sommige mensen hebben het op mijn Hyvespagina al kunnen lezen: met Anouck gaat het helaas niet goed. Gisteren ontdekte ik een groot gezwel achter op haar tong. Morgen zal ik de dierenarts raadplegen, maar ik ben bang dat er niet veel aan te doen zal zijn. Het wordt dus stilletjes aan tijd om afscheid van deze lieverd te nemen. Ik wil de tijd die mij nog rest met haar besteden om nog zoveel mogelijk van haar aanwezigheid te genieten en zoveel mogelijk van mijn liefde met haar te delen.

21 maart 2010
Veel nieuws:
Allereerst moet ik melding maken van het overlijden van Brian van Hapschaarshove. Brian was een zoon van Bosco vom Zimmerplatz en Happy Donja from Royal Rotts. Hij werd geboren op 8 juni 1998 en heeft dus de mooie leeftijd van bijna 11 jaar bereikt. Brian zal erg gemist worden door zijn baasje, zijn vrouwtje en hun kinderen. Zij hebben aan hem een fijne hond gehad, een hond de naam Rottweiler waardig! Vanaf deze plaats wil ik hen nogmaals heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit verlies.

Gisteren, 20 maart, was er show in Hazerswoude (voorheen Leiden). Boris (Hannibal) van Hapschaarshove nam deel in de Tussenklasse Reuen. Jammer genoeg was hij de enige deelnemer in die klasse, zodat er geen sprake was van enige competitie. Zijn deelname leverde hem een 1 ZG op en een mooi verslag, dat binnenkort te lezen zal zijn op zijn eigen pagina's, die vanaf vandaag online zijn. U vind ze via de links op de pagina Reuen.

Er zijn foto's geplaatst van Buffel en van Gundah.

7 februari 2010
Nieuwe foto van de maand geplaatst.


 

 

 

 

 

31 januari 2010
Afgelopen week bereikte mij het nieuws dat Elbatiesh van Hapschaarshove in zijn slaap is overleden. Batiesh, zoals hij voor zijn baasjes heette, was een zoon van Buick van Lebarteau en Chelsea en werd geboren op 28 april 2005. Batiesh is dus nog geen 5 jaar oud geworden. Zijn dood komt als een grote schok voor Marja en André, zijn baasjes en ik wil hen dan ook heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit grote en onverwachte verlies.
 

16 januari 2010
In de afgelopen tijd heb ik per post en per e-mail heel veel lieve en mooie wensen mogen ontvangen. Daarvoor wil ik iedereen van harte bedanken. Helaas ben ik niet in de gelegenheid geweest al mijn vrienden en bekenden persoonlijk een kaartje te sturen, waarvoor mijn excuses. Wanneer u geen kaartje van mij ontvangen hebt, wil dat geenszins zeggen dat u niet in mijn gedachten bent. Ik voel mij nog altijd sterk verbonden met alle Hapschaartjes en hun familieleden!
Een nieuw jaar is ingegaan. Ik hoop dat het voor u en uw hondjes een heel mooi jaar mag worden, waarin u samen veel plezier mag beleven.
Voor mij is dit een tijd om vooruit te kijken en na te denken over de toekomst van Van Hapschaarshove. Ik hoop u ook dit jaar weer op de hoogte te kunnen houden van nieuwe ontwikkelingen en natuurlijk ook van het wel en wee van heel veel Hapschaarskindjes.

25 december 2009
Kerst 2009: Graag wil ik u allemaal een heel fijne Kerst toewensen, samen met uw dierbaren en uw dieren.
Zoals beloofd maak ik vandaag de uitslag van de fotowedstrijd bekend. Ingrid heeft een zware klus gehad aan de jurering en dat betekent dat de wedstrijd een groot succes is geweest en zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet is dit het begin van een nieuwe traditie? Op deze plaats wil ik alle deelnemers nogmaals heel hartelijk bedanken voor de fantastische inzendingen, de honden voor hun geduldige medewerking (en dat is soms geen sinecure geweest!) en natuurlijk Ingrid voor het beoordelen van de foto's.
Geniet u nog eens van deze heerlijk sfeervolle foto's van Hapschaartjes op hun best en kijk gelijk naar de inzendingen die in de prijzen zijn gevallen, door hier te klikken. De prijswinnaars kunnen hun prijs medio januari 2010 thuis verwachten.

21 december 2009
Het winterse weer heeft veel mensen geïnspireerd om het fototoestel uit het vet te halen. Resultaat: een heel uitgebreide update! Lieve mensen, ik ben er superblij mee! Het resultaat ziet u op de volgende pagina's:

Foto's van Gundah (Zana's Babies Eric X Baroeshka v. Hapschaarshove) op haar eigen fotopagina.
Foto's van Chelsea (Senna v. Karmad X Xantippe) op haar eigen nieuwe fotopagina.
Foto's van Duco (Cute Matish v. Hapschaarshove X Happy Donja v. Royal Rotts) op zijn eigen fotopagina.
Foto's van Paco en Roxy (Zana's Babies Eric X Baroeshka v. Hapschaarshove) bij Nest 16.
Foto's van Batish (Cute Matish v. Hapschaarshove X Black Whoopi v. Hapschaarshove) bij Nest 6.
Foto's van Buffel (Zana's Babies Eric X Biskaya v. Hapschaarshove) op zijn eigen fotopagina.

Tenslotte kunt u hier alle inzendingen voor de Kerstfotowedstrijd voor Hapschaartjes bekijken. Er staan nog geen namen bij de foto's. Die worden geplaatst zodra de winnaar bekend is (25-12), zodat dit geen invloed zal hebben op de beoordeling.

18 december 2009
Vandaag bereikte mij het nieuws dat Branco van Hapschaarshove (Matish v. Hapschaarshove X Black Whoopi v. Hapschaarshove) op 8 december j.l. overleden is. Hij is 7½ jaar geworden. Hij laat een grote leegt achter bij zijn baasjes Karin en Johan en bij zijn maatje Kelly. Karin maakt er in haar berichtje melding van dat zij aan Branco een heel fijne hond gehad heeft. Ook heeft zij kort geleden nog een aantal mooie foto's kunnen maken van Branco, foto's die nu uiteraard een extra dierbare herinnering zijn. Enkele van deze foto's kunt u bekijken bij Hapschaarskinderen (Allerlei), nest 6. Langs deze weg wil ik Karin en Johan heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. Afscheid nemen van onze dierbare honden is heel zwaar, maar ik heb de overtuiging dat geen enkel afscheid voor altijd is. Ik hoop dat deze wetenschap ook voor hen een troost mag zijn.

Het voelt een beetje raar om na een dergelijk bericht als het bovenstaande door te gaan met de orde van de dag. Met grote schroom doe ik dat toch. Enkele dagen geleden kreeg ik nameloijk ook foto's binnen van Fyre van Hapschaarshove en die verdienen ook aandacht. U vindt ze bij Nest 14.

De eerste foto's voor de kerstwedstrijd beginnen binnen te komen. Ik hoop er echter nog meer te mogen ontvangen. U hebt hiervoor nog maar twee dagen de tijd! Stuur uw foto's van Hapschaarskinderen in Kerstsfeer uiterlijk op 20 december naar hapschaarshove@gmail.com

7 december 2009
Doe mee aan de speciale kerstfotowedstrijd. Stuur uw leukste kerstfoto met in de hoofdrol een Hapschaarskind naar hapschaarshove@gmail.com. Alle ingezonden foto's krijgen een plekje op deze website en de allermooiste wordt beloond met een mooi gegraveerd glas. Uiterste inzenddatum 21 december 2009. Vermeld bij de inzending alstublieft de naam van de hond en de geboortedatum, alsmede uw naam en adres. U kunt per persoon maximaal 5 foto's inzenden. Voor de jurering heb ik een beroep mogen doen op Ingrid Alblas, bevriend Rottweilerfokster en tevens beheerder van  o.a. de volgende websites: www.chestishpride.nl, http://www.chestishpride.nl/gallery.htm, www.galleryforrottweilers.com. Alvast bedankt Ingrid. Ik hoop dat je het nog moeilijk gaat krijgen met deze taak ;).

6 december 2009
Gallery for Rottweilers heeft een nieuwe shop geopend: http://gallery.chestishpride.nl/shop.html. Daarin vindt u unieke Rottweilersouvenirs van glas, gegraveerd door Driekje (dat ben ik). Neemeens een kijkje en misschien mag ik dan binnenkort uw Rottie op glas of spiegel vereeuwigen?
Een nieuwtje dat ik gemist had: op 8 november is Fyre van Hapschaarshove, eigendom van Judith Kribbe, geslaagd voor het VZH-examen. Judith en Fyre, alsnog van harte gefeliciteerd!
Laatste nieuws voor vandaag: nieuwe foto's toegevoegd van Gaya van Hapschaarshove (nest 17: Zanas Babies Erik X Biskaya van Hapschaarshove).

2 december 2009
Nieuwe foto van de maand is geplaatst. De slapende Rottie is Simba (Elsimba) van Hapschaarshove met haar grote liefde Zoë.
Inmiddels zijn Hannibal (Boris) en Hootchie van Hapschaarshove, beide uit de combinatie Gero vom Oberpfälzer Wald X Chelsea respectievelijk geslaagd voor hun EG1 en EG2 examen. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat! Dit zegt niet alleen iets over de honden, maar zeker ook over hun begeleiders. Jullie zijn kanjers!

9 november 2009
Afgelopen vrijdag ontving ik enkele foto's van Bruno van Hapschaarshove (Zultan from the Last Gate X Happy Donja from Royal Rotts). Ze zijn te bewonderen in het mapje van nest 7, onder Hapschaarskinderen (via Allerlei).

Gisteren, 8 november, was voor mij een heel bijzondere dag. Voor de show in Bleiswijk waren maar liefst 6 Hapschaartjes ingeschreven en zij brachten het er bepaald niet slecht vanaf! Goabuffel (Zana's Babies Erik X Biskaya van Hapschaarshove) behaalde een Zeer Goed in Open Klasse reuen, Gundah (Zana's Babies Erik X Baroeshka van Hapschaarshove) behaalde Zeer Goed in Open Klasse teven, in Jeugd Klasse teven behaalde ook Hatisha (Gero vom Oberpfälzer Wald X Chelsea) een Zeer Goed. Haar zusje Hootchie was jammer genoeg niet te keuren, doordat zij zich niet wilde laten betasten. Waarschijnlijk heeft stress hierin een belangrijke rol gespeeld. Het was haar eerste optreden op een grote show. Grote klappers waren echter Hannibal (Gero vom Oberpfälzer Wald X Chelsea), die in Jeugd Klasse reuen niet alleen 1 Uitmuntend behaalde maar ook het JeugdCAC kreeg toegekend en Galana (Buick van Lebarteau X Danja van het Buitenerf) die in Open Klasse teven eveneens een 1 Uitmuntend plus reserve CACIB behaalde.
Ik wil op deze plaats mijn grote dank uitspreken aan Hans Bak, voor het niet alleen voorbrengen van zijn eigen Boris (Hannibal), maar die ook Galana naar dit prachtige resultaat geleid heeft en geprobeerd heeft Hootchie te showen. Mijn dank gaat ook uit naar Dirk Soeters, die Gundah heeft willen voorbrengen. Ab en Lian, Rob en Birgitta, Michel en Hans, bedankt voor het inschrijven van jullie honden en daarmee het opnieuw onder de aandacht brengen van de naam Van Hapschaarshove. Tenslotte nog mijn dank aan Karin en Wesley, Sven en Patricia en Dirk en Kristel, die speciaal naar Bleiswijk gekomen waren om de Hapschaartjes en daarmee mij aan te moedigen. Het is heerlijk je omringd te weten door echte vrienden!

Bij Allerlei/Hapschaarskinderen/nest 19 vind u enkele foto´s van de ontmoeting van Papa Gero vom Oberpfàlzer Wald met drie van zijn kinderen.

6 november 2009
Met Baroeska van Hapschaarshove (Zultan from the Last Gate X Happy Donja from Royal Rotts) gaat het heel goed. Zij geniet van het leven bij Peter en Sabine en haar dochter Dunya. Baroeshka's pagina is nu online met oude en enkele nieuwe foto's. U kunt haar vinden via Allerlei/Met een lach en een traan/Baroeshka. Mis ik haar niet? Ja, nog altijd en dat zal ook wel altijd zo blijven, maar tegelijkertijd ben ik blij met deze fantastische vrienden, die haar zo'n liefdevolle thuis geven! Lieve mensen, jullie zijn top!

4 november 2009
Gisterenavond ontving ik een mailtje van David en Bianca, trotse baasjes van Gant van Hapschaarshove (Buick van Lebarteau X Danja van het Buitenerf), waarin zij vertelden dat gant afgelopen zondag met vlag en wimpel geslaagd is voor de MAG-test. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!
Gant had daar zelf ook nog iets aan toe te voegen en ik citeer dat hier graag letterlijk:
"LIEVE HENNEKE,
HIER EEN KLEIN BERICHTJE VAN MIJ (GANT), HEB IK EN MIJN VROUWTJE ONS BEST GEDAAN OM ZO OP DE FOTO TE KOMEN. DAAROM EVEN WAT KLEINE KIEKJES VAN MIJ AAN JULLIE LATEN ZIEN.
GOED RESULTAAT HE !!!!! VAN ME VROUWTJE ZO DAT HEEFT ZE TOCH MOOI VOOR ELKAAR, BEN LEKKER BEZIG GEWEEST MET FOTO'S NEMEN, BEETJE AAN HET OEFENEN EN DIT IS HET RESULTAAT.
GROETJES EN EEN DIKKE LEBBER VAN DIKKOP GANT EN BIANCA EN DAVID."
De genoemde foto's zijn toegevoegd aan Gant's eigen fotopagina, te bereiken via 'Reuen'.

3 november 2009
Door de griep is er wat vertraging opgetreden, maar hier zijn ze dan toch: de beloofde foto's van Falco (Granfalco van Hapschaarshove) zoon van Buick van Lebarteau en Danja van het Buitenerf. U vindt ze bij Allerlei, Hapschaarskinderen, nest 18.

12 oktober 2009
Afgelopen donderdag. 8 oktober ben ik afgereisd naar Beverwijk voor een bezoekje aan Gundah - en ook aan Ab en Lian en hun gezinnetje natuurlijk en laten we daarbij Chiva niet vergeten. Natuurlijk was dit een mooie gelegenheid om voor verse foto's te zorgen en dat werd tijd ook! De mooiste staan op Gundah's fotopagina. U zult Gundah en vijf andere Hapschaartjes live kunnen bewonderen tijdens de Dogshow in Bleiswijk op 8 november aanstaande.
Zaterdag de tiende kreeg ik bezoek van Belgische vrienden met Falco (Granfalco van Hapschaarshove: Buick v. Lebarteau X Danja v.h. Buitenerf). Tijdens een heerlijke strandwandeling heb ik foto's kunnen maken van Falco. Binnen enkele dagen zullen ook die een plek vinden op deze site.

2 oktober 2009
Vandaag is de nieuwe Foto van de Maand geplaatst op de homepage, maar die heeft u vast wel al gezien.
Wat u misschien nog niet gezien heeft, zijn enkele nieuwe foto's van Hootchie op haar eigen pagina en een drietal nieuwe foto's van Falco (Granfalco volgens zijn stamboom) van Hapschaarshove bij Nest 18 (Hapschaarskinderen/Allerlei).
En eindelijk is het er dan toch van gekomen: de pagina met mijn favoriete Links is online. Nieuwsgierig? Interesse om een link te ruilen? Kijk snel op de pagina Links.

29 september 2009 Zoekgeraakte foto's gelukkig terug gevonden!
In april van dit jaar was ik in de gelegenheid een bezoekje te brengen bij Hootchie, Hannes en Luuk - allemaal Van Hapschaarshove. Bij die gelegenheid had ik natuurlijk foto's gemaakt, maar ik wist niet meer waar ik die geparkeerd had. Vandaag heb ik ze gelukkig terug gevonden en naar goede gewoonte mag u meegenieten. Hootchie heeft haar eigen pagina onder Teven, Luuk vindt u in nest 12 en Hannes - die voornamelijk luistert naar de naam Sjakie is een zoon van Gero vom Oberpfälzer Wald en Chelsea en is derhalve te vinden in nest 19, beiden bij Allerlei/Hapschaarskinderen.

OPROEP!
Het is bijna oktober. Wie zijn Hapschaarskind graag eens op de homepage van deze website ziet staan, heeft dus nog twee dagen om een mooie duidelijke foto te sturen naar hapschaarshove@gmail.com.

28 september 2009
Gizmoh van Hapschaarshove (Buick v. Lebarteau X Danja v.h. Buitenerf) stuurde ons mij nog enkele foto's. U kunt ze bekijken in het album van nest 18 van de Hapschaarskinderen.
Overigens is Gizmoh enkele dagen geleden geopereerd aan zijn knie, volgens een vrij nieuwe methode. Hij stelt het heel goed en loopt al weer rond alsof er niets gebeurd is. Nog even een beetje rustig aan doen hoor kerel! Iedereen die je kent wenst een heel voorspoedig herstel!


Deze foto's laten zien op welke wijze het kniegewricht nieuwe stabiliteit gegeven werd.

27 september 2009
Met heel veel trots laten David en Bianca weten dat zij de uitslag hebben gekregen van het HD en ED onderzoek van hun kanjer Gant van Hapschaarshove. Hij is HD-B en ED vrij. Voor mij was dit een mooie aan leiding om de resultatenpagina van Gant online te plaatsen. Op deze pagina kunt u ook lezen wat men op shows van Gant vond.
Er is nog meer nieuws te bekijken. Er zijn nieuwe foto's geplaatst van Borro op zijn eigen pagina. Ook zijn er foto's toegevoegd van enkele Hapschaarskinderen, Zie hiervoor Nest 16 en nest 19.

mag ik ook mijn gastenboek nog eens onder uw aandacht brengen? U zou mij een heel groot plezier doen met een klein berichtje daar.

10 augustus 2009
Vanavond bereikte mij het bericht dat gisteren heel onverwacht Bruce van Hapschaarshove overleed. Tijdens een wandeling werd hij onwel en hoewel hij met spoed naar de dierenarts werd gebracht, was hij helaas niet meer te redden. Bruce was een zoon van Buick van Lebarteau en Chelsea. Hij werd geboren op 28 april 2005 en vanaf de leeftijd van 8 weken was hij geliefde huisgenoot en trouwe kameraad van John, Anita, Bonnie en Nicky. Mijdrecht zal nooit meer hetzelfde zijn. Rust zacht lieve Bruce!

10 augustus 2009
Nieuwe foto's toegevoegd in de albums van Galana en Anouck. Ga naar 'Teven' om ze te bekijken.

5 augustus 2009
Fotopagina van Aduco van Hapschaarshove (Duco) is bereikbaar via Allerlei/Beeld/Met een lach en een traan/Aduco van Hapschaarshove.

4 augustus 2009
Gant van Hapschaarshove beschikt nu over zijn eigen fotopagina. Nieuwsgierig naar deze kanjer? U vindt zijn fotoalbum via 'Reuen'.

3 augustus 2009
Nieuwe foto's toegevoegd van Faico van Hapschaarshove zelf èn van enkele van zijn nakomelingen. Faico's fotopagina vindt u via 'Reuen' en via de link onderaan de fotopagina gaat u naar zijn nakomelingen.

2 augustus 2009
Nieuwe foto van de maand geplaatst op de Homepage.

27 juli 2009
Gisteren nam Gant van Hapschaarshove (Buick v. Lebarteau X Danja v.h. Buitenerf)deel aan de CAC-CACIB show in het Belgische Luik. Hij behaalde daar een mooie 1U in de Jongehondenklasse.
Van harte gefeliciteerd, Dave, Bianca en Gant, met dit mooie resultaat!
Op 19 juli was Hope van Hapschaarshove aanwezig op de Domschau in Stotzheim, Duitsland. Zij behaalde VV1 in Jüngstenklasse. Liliane en Hope ook voor jullie een hartelijk proficiat!

9 juli 2009
Fotopagina en Resultatenpagina van Goabuffel van Hapschaarshove toegevoegd, te bereiken via 'Reuen'.

6 juli 2009
‘Nu breekt een nobel hart. Slaap zacht lief dier.
En vluchten engelen zingen je naar je rust!’
                                               (vrij naar Hamlet)


Deze middag om half drie sloot Dragon van Hapschaarshove voor de laatste keer zijn ogen. Een korte maar hevige ziekte, waarvan herstel niet mogelijk was, heeft zijn eigenaars ertoe gebracht de moeilijkste maar ook enig juiste beslissing te nemen.
Dragon werd geboren op 2 oktober 2004 als zoon van Cute Matish van Hapschaarshove en Baroeshka van Hapschaarshove. Ruim vier jaar lang is hij de dagelijkse trots en vreugde geweest van zijn baasjes Tessa, Jelle en Zoë.
Het gemis van een dierbaar dier is bijna met geen pen te beschrijven. Alleen zij, die zelf een dier hebben liefgehad en dat hebben verloren, (her)kennen deze pijn. Voor wie zich daarvoor willen openstellen is er gelukkig de troost van het weten, het weten dat er hereniging zal zijn. Dragon is bij zijn papa, zijn beide oma's en zoveel andere geliefde dieren en mensen die hem zijn voorgegaan. Lieve vrienden, heel veel sterkte!


Dragon, zoals ieder die hem kende zich hem herinnert.
Een grote stoere reu met een gouden hart.

4 juli 2009
Foto van de maand juli geplaatst.

2 juni 2009
Vandaag is de nieuwe foto van de maand geplaatst.
Dezer dagen ben ik niet veel thuis. Samen met Galana en Anouck logeer ik bij Peggy Martens en Edwin Lunenborg, waar ik volop mag meegenieten van de pups in Peggy's T-nestje. Wilt u ook meegenieten, neem dan een kijkje op www.Brixenburg.nl.
Ondertussen is er ook Hapschaarshove-nieuws te melden: Goabuffel van Hapschaarshove slaagde met mooie punten voor zijn V.Z.H.-examen.
Op de IFR-wereldshow in Diest (België) waren George van Hapschaarshove en Hope van Hapschaarshove aanwezig. George (Sultan) behaalde een Zeer Goed en Hope een Belovend.
Een dag later vond in Rotterdam de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch van de NRC plaats. Hieraan namen Goabuffel van Hapschaarshove en Gant van Hapschaarhove deel. Buffel behaalde een Zeer Goed en Gant behaalde 2 Uitmintend in de tussenklasse reuen.
Alle deelnemers wil ik hartelijk danken voor hun deelname, waarmee zij Van Hapschaarshove voor het voetlicht gebracht hebben . Tevens wil ik allen een welgemeend gefeliciteerd met de behaalde resultaten toeroepen. In het bijzonder natuurlijk Gant en zijn baasjes Dave en Bianca!

2 mei 2009
Een periode van diepe neerslachtigheid heeft ertoe geleid dat u lang geen nieuws van mij hebt vernomen. Gelukkig komt ook in figuurlijke zin na regen weer zonneschijn!
Enige tijd geleden kreeg ik de uitslag binnen van het HD- en ED-onderzoek van Goabuffel van Hapschaarshove. Hij is zowel HD- als ED-vrij! Van harte gefeliciteerd Michel. Een eerste mijlpaal naar het verwezenlijken van je plannen voor de toekomst!

11 april 2009
Vandaag slaagde Goabuffel van Hapschaarshove voor de UV-proef. Hiermee bewees hij te beschikken over de conditie en het uithoudingsvermogen een Rottweiler waardig! Van harte gefeliciteerd Michel en Buffel, met dit mooie resultaat!

1 april 2009
Zoals u bij binnenkomst hebt kunnen zien is de nieuwe foto van de maand geplaatst op de homepage.

30 maart 2009
Door omstandigheden heb ik een aantal van mijn honden moeten herplaatsen. Zij mogen dan verdwenen zijn uit mijn dagelijks leven; zij zijn zeker niet verdwenen uit mijn gedachten en uit mijn hart. Daarom speciaal voor hen een nieuwe rubriek onder allerlei. Borro bijt de spits af, maar binnenkort zullen foto's volgen van Baroeshka, Chelsea, Duco, Emper en Kaatje.

28 maart 2009
Op de pagina reuen zijn de tot nu toe behaalde resultaten van Faico van Hapschaarshove toegevoegd. De site is weer een klein stukje meer compleet.

15 maart 2009
Hannibal van Hapschaarshove, alias Boris, mocht vandaag aantreden op de CAC-show in Leiden. Hij is pas 6 maanden, dus het werd een optreden in de puppyklas. Hij haalde daar een 1VB en bracht een mooi rapport mee naar huis. Van harte gefeliciteerd Boris en baasjes Hans en Petra!

8 maart 2009
Terwijl overal om ons heen de lente langzaamaan zichtbaar wordt is het misschien wel toepasselijk om juist nu een nieuwe start te maken.
Ook in het Van Hapschaarshove bestaan komt langzaam maar zeker een einde aan de moeilijke winterperiode en wordt het tijd voor een nieuwe start.
Daarom juist op deze dag de lancering van mijn geheel nieuwe website.
Dit is tevens een mooi moment om alle dierbare vrienden te danken uit het diepst van mijn hart voor hun nooit aflatende steun en praktische hulp!

Weliswaar zult u merken dat nog niet alle links werken, maar in de komende dagen zult u steeds meer kunnen ontdekken op deze pagina's:
informatie die ook vroeger beschikbaar was en ook heel nieuwe onderwerpen worden aangesneden.
Veel plezier!
En mocht u net zo genoten hebben van uw bezoekje hier, als wij aan het maken van deze site, voel u dan vrij een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.